Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 02:34 - Родопите и родопското дълголетие
Автор: mihluzin Категория: Туризъм   
Прочетен: 1176 Коментари: 1 Гласове:
4



Всички се чудят и маят на красотата на Родопите и всеки зане за родопските столетници и родопското дълголетие. Не е тайна, че в Родопите живеят най-много столетници, родопчаните като че ли са докоснати от божията ръка или път това се дължи на прекрасните условия за здравословен живот, които поднася животът в Родопа планина. В крайна сметка без значение каква е причината, факт е, че родопчаните са на първо място по дълголетие.
Начинът на живот в Родопите е изключително природпсъобразен.  Нашите деди са живели сред природата векове наред, и до днес можем да видим това сред жителите на малките селца в Родопа планина. Скоро имаше такъв пример, за човек навършил сто години. Този човек цял живот е бил овчар и е живял сред природата. Дори се хвали със завидно здраве, псоделяйки че само няколко пъти през живота си е влизал в болница, като най-сериозната процедура правена му в здравното заведение е била очна диагностика, където му изпизали очила.
Друг такъв родопчанин, който не преди много време отпразнува своят стотен рожден ден се похвали със същото. Той дори изтъкна, че един единствен път е посещавал болнично заведение. Това ако не е пример за завидно зраве. Здраве, типично за родопчани.
Хиляди са примерите за родопчани навършили по сто години, които се хвалят със своето завидно здарве. Най-вече това бива отдавано на спокойния и пълноценен начин на живот на тези хора. Живот сред чистия въздух и вековните борове на Родопа планина.
Всеки, който е ходил в Родопите, знае и ще се съгласи, че наистина тази планина със своята неверочтна природа и чист въздух,  предлага наистина страхотна възможност за уединение и душевно спокойствие, далеч от навалицата и шума на прашните градове.
Затова ако имате свободно време и търсите някое спокойно място за уединение и почивка, то Родопите са перфектната възможност да се насладите на така желания отдих, за който мечтаете месеци наред. Вземете си туристическата раница и се запътете към някое отдалечено родопско село, където да отседнете за няколко дни и да почуствате начинът на живот и бит в Родопите.



Гласувай:
4



1. анонимен - Забързаната
16.04.2012 14:14
Хей, младежо, радвам ти се, че пишеш по този начин за Родопите. Тя, планината е такава, като гиздава девойка, или едновремска невеста. Но...хората, хората се промениха, не са това, което бяха.
Хайде със здраве, да не пиша повече, че да не те разочаровам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihluzin
Категория: Новини
Прочетен: 13961
Постинги: 5
Коментари: 4
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930